lørdag 9. juni 2012

Takk for jeg slipper å være politiker...




Politikere blir gransket både i sine offentlige og private liv, og er ofte på mottakersiden av kritikken fra media og publikum for øvrig.
Som folk flest, er de nok ikke lenger bekymret for hva vanlige folk som deg og meg, deres velgere, som fikk dem valgt. Når de er i makt possisjonen, er nok fokuset omgjort for å holde på denne makten for enhver pris. 
Det hjelper veldig å ha rike og innflytelsesrike støttespillere som vil mest sannsynlig gi dem en jobb når de forlater verden av politikk.

Det er denne typen kynisk holdning som gjør at du lurer på nettopp hvorfor noen ønsker å bli en politiker. Som en politiker, virker det som du ikke har rett til et privat liv, med alle romantisk flørt beskrevet i avisene og eventuelle tidligere feil eller hva de har under senga moralen, som blir gravd opp og røpet for offentligheten.
Hvis du ikke vil at din seksuelle legning skal bli utlevert av en eller annen grunn, eller har forlatt din ektefelle og ikke vil de skal bli offentlig ydmyket, vil du sannsynligvis bli skuffet, Mediene elsker en saftig historie. Selvfølgelig er det noen tilfeller hvor det synes legitimt å fordype seg i en politikers private liv, spesielt når det er hykleri i det vedkommende sier offentlig.


Åpenbart må du utvikle å være tykkhudet for å komme inn i politikken, fordi du vil aldri være i stand til å gjøre alle til lags. Selv om følersterkt for noe du tror på,  og mener det er verdt å kjempe for, eller tror du kan endre systemet, er sannheten den at du snart har blitt en del av systemet. 
Du kan tro innerst i ditt hjertet,  at å bli en politiker vil gjøre at du kommer til å forbedre samfunnet og hjelpe mennesker, men ganske snart vil du finne deg selv i å lage avtaler med andre politikere og gå i kompromiss på bakrommet eller i gangene.
Du kan faktisk ende opp i å glemme hvilken side av politikken du er på, når du klarer å vikle deg inn i systemet og virkelig koser deg i dette flotte selskapet.
Du kan begynne som idealistisk, men du er snart knust ned av realitetene i den politiske verden.


Det kan være slik at mange enkeltpersoner velger å bli politikere fordi de tror på noe og ønsker å gjøre en forskjell for samfunnet. Hviket prestisjefylt jobb det må være, å være statsminister eller president i et land? Alle som går inn i politikken har åpenbart vurdere hva han/hun vil få ut av karrieren sin, og hva de er villig til å gjøre for å nå toppen. Du blir ikke leder av et parti eller et land ved å være søt og ærlig når det er hensynsløshet og vilje som er nødvendig. Den politiske arena gir deg en sjanse til å få navnet ditt i historiebøkene.
WOW

Å være en politiker kan være en utakknemlig jobb på mange måter, men det er fortsatt nok av folk som ikke ville ha noe imot å være i en slik posisjon. Som politiker kan du påvirke saker i et land, vedta lover og forme det sosiale landskapet.
Du tjener en betydelig sum på å gjøre en jobb der du ofte har lange ferier og fleksible timer. Det er også en prestisjefylt jobb som får navnet ditt kjent i offentligheten, og kan hjelpe deg i din fremtidige karriere.
Åpenbart, hjelper det å være utdannet og ha visse egenskaper som ikke alle har, men selv de uten noen form for politiske ferdigheter kan se at det er klare fordeler ved å være en politiker som gjør det til et attraktivt jobb.


Jeg er glad jeg ikke valgte den karrieren. Og likevel er jeg glad noen orker den jobben.
Takk for jeg slipper, og for dere orker



Ha en flott dag alle sammen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag