fredag 8. juni 2012

Det er alltid en grunn for å ikke gi opp




Dette er ei fortelling om to frosker som faller i ei tønne melk.

En av froskene var tykk og den andre var mager.
En dag, mens de lettet etter mat, hoppet de dessverre ved et uhell oppi en tønne med melk.
De kunne rett og slett ikke komme ut igjen, sidene på tønna var for glatt, så de måtte bare svømme og svømme rundt for å holde seg oppe.

Den tykke frosken sa til den magre frosken, "Bror frosk, det nytter ikke å padle lenger. Vi kommer til å drukne likevel, så vi kan like godt gi opp."
Den magre Frosken svarte: «Hold ut bror, fortsett å svøm. Noen vil komme og hjelpe oss ut." Og de fortsatte svømme i timevis.

Etter mange timers svømming, sier den tykke frosken, "Broder frosk, det nytter ikke. Jeg blir veldig sliten nå. Jeg bare kommer til å slutte svømme nå og drukne. Det er søndag og ingen arbeidsfolk er i nærheten. Ingen kommer til å se oss i dag, Det er sikkert. Vi fortapt. Det er ingen mulighet å komme ut herfra.
"Men den tynne frosken sa: "fortsette å prøve. Fortsett å svøm, kjære broder. Noe vil skje, Ikke gi opp." Et par timer til gikk.

Den tykke frosken sa enda en gang: "Jeg kan ikke holde på lenger. Det er ingen mening i å gjøre det fordi vi kommer til å drukne uansett. Hva er vitsen?" Og den tykke frosken stoppet. Han ga opp. Og druknet i melka. Mens den tynne frosken holdt på med svømmingen sin og gav ikke opp.

Ti minutter senere, følte den tynne frosken noe fast under føttene hans. Han hadde kjernet melken til smør og nå kunne han hoppe lett ut av karet.

Moralen? Vel, det er nok det at uansett hvor vanskelig vi føler vi har det, hvor vondt vi enn har det, så er det alltid en grunn for å fortsette og ikke gi opp.

Håper dere alle får en fantastisk dag og helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag