mandag 25. juni 2012

Rist det av deg og gå videre..




Rist det av deg og gå videre..


En lignelse er fortalt av en bonde som eide et gammel muldyr.
Muldyret falt en dag rett ned i bondens brønn. Bonden hørte muldyr "hyle" - eller noe lignende de gjør når muldyr har det vondt. Etter nøye vurdering av situasjonen, følte bonden meget vondt av muldyret sitt, men besluttet at verken muldyr eller brønnen var verdt å redde. Det ville bli mye for mye arbeid, og altfor kostbart. 




I stedet spurte han samtlige av sine naboer om de ville komme til han. Han hadde en tjeneste han måtte be om. Samtlige kom,  og fortalte dem hva som hadde skjedd og ba dem om å hjelpe med å spa brønnen full av møkka fra gjødselskjelleren, Han ville bruke det til å begrave det gamle muldyret i brønnen og la ham slippe ut av elendigheten den var kommet i.



Opprinnelig var det gamle muldyr hysterisk! Men som bonden og hans naboer fortsatte måkingen og skitt traff ryggen på dyret, slo en tanke ned i dyret. Det gikk plutselig opp for ham at hver gang en spade av skitt landet på ryggen, kunne han riste den av og tråkke opp på det!
Dette er hva det gamle muldyret gjorde, spatak etter spatak. "Rist det av og et steg videre opp ... riste det av og et steg videre opp ... riste det av og et steg videre opp!" gjentok han å oppmuntre seg selv.

Uansett hvor smertefullt slagene etter møkka var da det traff ryggen, eller hvor plagsomt situasjonen virket, kjempet det gamle muldyret videre. Nesten i  "panikk", men det fortsatte med å riste det av og tråkke et steg opp! 



Du gjettet det! Det var ikke lenge før det gamle muldyret, forslått og utmattet, gikk triumferende over muren med løftet hodet, vrinsket og tok et steg videre ut på flate marka! Det som virket som om det ville begrave ham, faktisk ende opp med å bli en velsignelse.
Alt på grunn av måten han håndterte sin motgang.




Rist av deg det vonde i livet ditt. Løft hodet og gå videre. 
Det har kanskje hjulpet deg å håndtere andre ting i livet.

SE POSITIVT FREMOVER
Gjennfortalt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag