torsdag 1. mars 2012

For et glass melk





En dag, befant en fattig gutt seg på gata og solgte småting fra dør til dør.
Dette var i Amerika, og gutten trengte disse pengene sårt for å kunne betale for sin egen skolegangen, og fø seg selv.
Han hadde ikke mye, og bodde på gata under broen. Han eide to pappesker som han holdt noenlunde varmen med.
Foreldrene hans var dessverre døde. De hadde dødd for et par år siden i en bilulykke. Og han hadde ingen andre familiemedlemmer.


Systemet hadde ikke klart å fange han opp for å hjelpe.
Han var helt alene. Uten noen å støtte seg til. Kun vennene på gata som hjalp han fra tid til annen.

Han grov dypt ned i lomma for å finne noen slanter til litt mat, men fant fort ut at han bare hadde en ussel krone igjen, og han var sulten. Virkelig sulten. Når han tenkte etter, så trodde han at det var to dager siden han hadde spist noe i det hele tatt. I sin nød, bestemte han seg for å be om et måltid ved det neste huset han ringte på hos. Ville mane seg opp og spørre.



Men, i det en vakker dame åpnet døra for han, klarte han ikke. Han ble skikkelig nervøs og i stedet for et måltid han ba om et glass vann. Hun syntes han så så sulten ut og brakte ham et stort glass melk i stedet.
Gutten drakk melka langsomt, og spurte: «Hvor mye skylder jeg deg?" "Du skylder ikke meg noe," svarte hun. "Mor har lært oss aldri til å ta i mot betaling for en vennlighet."
Han sa, "Da takker jeg deg fra hele mitt hjerte."

 

Da Fredrik
forlot huset, følt han seg ikke bare fysisk sterkere, men hans tro på godheten i mennesket var blitt forsterket.
Han hadde vært klar til å gi opp livets kamp, men løftet nå hodet stolt i stedet og fortsatte. Fremover

 

År
er senere ble en ung kvinne kritisk syk. De lokale legene var fortviltet, for de klarte ikke hjelpe denne kvinnen. Kvinnen hadde en sjelden sykdom som ikke de lokale legene klarte finne ut av. Etter mange prøver og en haug med undersøkelser, ble hun endelig sendte til storbyen, der de hadde spesialister i sjeldne sykdommer

Dr. Fredrik Hansen ble innkalt for en konsultasjon


Da han hørte navnet på byen kvinnen kom fra, ble hans øyner fylt med et merkelig lys. Han kjente en varme inni seg som spredde seg helt ut i fingertuppene.
Umiddelbart reiste han seg og gikk ned i gangen på sykehuset til rommet hennes. Han var nysgjerrig. Kledd i legefrakka gikk han stille inn på rommet hennes.
Han kjente henne øyeblikkelig igjen.
Hjertet hans ble varmt og øynene hans fuktige.

Med bestemte steg, gikk han tilbake til konsultasjonrommet  og var fast bestemt på å gjøre sitt aller ytterste på å redde livet hennes. Fra den dagen av, ga han hennes sykdom en meget spesiell oppmerksomhet. Og legeteamet sto ved hans side for å hjelpe.

Etter en
lang kamp, var slaget vunnet. Dr. Fredrik fortalte sykehuset at den endelige regningen for denne pasienten, skulle sendes til ham.
Han tok regningen i lomma, og laget en ny for henne, på den var beløpet notert med sirlig håndskrift.
Han så nøye på den, før han tilføyde da noe på kanten. Like etterpå gav han regningen fra seg og bad om at den ble levert pasienten. Regningen ble da sendt til rommet hennes. ( Husk dette er i USA Hos de fattige, som ikke har legeforsikringer, skjer det slik på sykehuset)


Hun fryktet for å åpne den, for hun var sikker på at det ville ta resten av livet hennes for å betale for det hele. Til slutt åpnet hun det langsomt. Og det som fanget hennes oppmerksomhet, var det som var skrevet på siden av regningen.

Mens tårer rant nedover kinnene hennes, las hun:

"
Betalt fullt ut med ett glass melk"

 

5 kommentarer:

  1. Anonym1.3.12

    Åå så nydelig Sylvia:)Ble jo helt på sipen her.Takk som delte dette:)Der ser vi hva så lite som skal til,av nestekjærlighet og litt omtanke:)Klæmma fra Else Camilla:)

    SvarSlett
  2. Takk vennen. Setter stor pris på det. Stor klem, Og del den gjerne

    SvarSlett
  3. Anonym1.3.12

    Så flott, dette må æ bare låne.. mange goe klemma te dæ

    SvarSlett
  4. Anonym1.3.12

    Så fint, ble helt blank i blikket.. Nora :-)

    SvarSlett
  5. Klemmmer varmt Nora

    SvarSlett

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag