søndag 19. august 2012

Positiv tenking. Jeg er med, ER DU?




Mye har vært skrevet om og ved effekten av vår måte vi tenker på om livet vårt. Hvordan det påviker alle våre valg, hvordan livet tar til osv.
Jeg ser på det som to ord. HVA OM:
Vi hører ting som: "Tenk positivt, det er to sider på mynten, alle sak at to sider. Uansett hvor tynn pannekaka er, så har den fremdeles to sider. Er glasset halvtomt eller halvfullt? Osv osv". Høres dette kjent ut? Og likevel, hvor mange mennesker, inkludert deg selv, har du støtt på som ville virkelig klassifisere som positive tenkere? Sannsynligvis ikke mange, ikke sant?



For det vi hører er nesten alltid det negative. Det blir konstant konsentrert om det negative i livet. 
"Har du hørt? Så du hva det var som skjedde der? Hvem sa du??  Dette må du ikke fortelle til noen, men hør her...Hviske tiske, hviske tiske om noe negativt."
Nesten alltid.
Men det finns unntak, Heldigvis.



Så snart vi står opp om morgenen vil vi vanligvis være opptatt med å gjøre ting og la våre tanker flyte fritt som dagen utfolder seg.
Det er helt naturlig at vi gjør dette. Vi lar livet komme til oss, og følger bare med, liksom. Uten tanke for hverken det ene eller det andre.

Mengden av informasjon våre hjerneprosesser har på en dag, er helt utrolig. Derfor er det ikke lett å kontinuerlig overvåke våre tanker og sørge for at de er alltid positive.

Dessverre er virkeligheten slik, at ikke alt vi ser og hører er positiv, selv om vi ønsker det skal være det.
Det kalles livet. Og vi følger med uten at vi tenker oss om engang.

Hvor er det da at vi kan gjøre en sann forskjell?
Det er i måten vi behandler både positive og negative opplysninger. Prøve og være mer bevisst på påvirkningen informasjon har på deg.


For eksempel, hvis du ser et vakkert tre, vakker blomst, stilig bil eller hva det er som slår deg som vakkert, erkjenn det og gjøre en bevisst positiv kommentar til deg selv. Noe som: "Jøss, for en vakker blomst, eller et vakkert tre, eller en flott bil." 
Du vet selv hva som du mener er vakkert.. Hver gang du ser noe du liker, lag et positivt kommentar om det.  
Prøv og gjør dette for en uke. Dette vil skape positiv energi og du vil garantert føle deg bra.
Gi komplementer til de du omgåes med. Eller til en fremmed. Se smilet som kommer frem av at du berørte deres hjerte.
Det er faktisk ikke så altfor vanskelig.



Hva gjør vi så med negativ informasjon? La oss erkjenne at dette eller hint skjedd og gjøre en bevisst avgjørelse på hvor mye energi vi ønsker å investere i å behandle informasjon. For eksempel, jo mindre energi vi legger ned tro at "herr fornærmelse"  har fornærmet oss, vil den negative effekten av tanken på livet vårt, bli mindre. 


Hver gang du merker at du er i ferd med å behandle negativ informasjon, ta en bevisst avgjørelse på hvor mye energi du ønsker å legge i det og stopp tankeprosessen.
Det påvirker deg.
Prøv og gjør dette for en uke også. Det vil minimere mengden av negativt energi i livet ditt og faktisk gi mer energi for positive tanker.

Denne typen informasjon som vi vil støte på i løpet av en dag, er noen ganger vanskelig å forutsi. Måten vi behandler informasjon, derimot, er under vår full kontroll.


Prøv å snu den negative tanken til noe positivt. Jeg tror vi ville få en mye bedre hverdag, hvis vi klarte det.

Jeg er med, ER DU?

Ha en flott dag alle sammen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag