fredag 13. april 2012

Vold




Vold kan defineres som et mønster av fornærmende oppførsel i ethvert forhold som brukes av en partner for å oppnå eller opprettholde makt og kontroll over en annen intim partner.

Sterke ord jeg kommer med her, men det er en definisjon. Og etter å ha studert mange fagskrifter har jeg funnet ut at det er viktig å belyse dette. Jeg håper mange som rammes av dette leser. Og jeg mener virkelig leser her.

For INGEN skal gjennomgå noe slikt.


Vold i nære relasjoner kan være fysiske, seksuelle, følelsesmessige, økonomiske eller psykologiske handlinger eller trusler om handlinger som påvirker en annen person. Dette omfatter alle atferd som skremme, manipulere, ydmyke, isolere, skremme, terrorisere, tvinge, true, skyld, såret, skade eller såret noen.


Fysisk misbruk:

Slåing, klasking, dytting, klyping, biting, hår-draing, inkluderer også. Fysisk mishandling som å nekte en partner medisinsk behandling eller tvinge dem til alkohol og / eller narkotikabruk.



Seksuell misbruk:

Tvinge eller forsøker å tvinge noen til seksuell kontakt eller atferd uten samtykke. Seksuelle overgrep inkluderer også voldtekt, men er absolutt ikke begrenset til ekteskapelig voldtekt, angrep på seksuelle deler av kroppen, tvinger en til sex etter fysisk vold har funnet sted, eller behandle en i en seksuelt krenkende måte.
Tungt skrevet, men tenk på det litt. Mye som er misbruk.

Emosjonell misbruk:

Undergrave en persons følelse av egenverd og / eller selvfølelse. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til konstant kritikk, minkende ens evner, eller skadelig ens forhold til hans eller hennes barn.


Økonomisk misbruk:

Å gjøre eller forsøker å lage en individuell økonomisk avhengig av å opprettholde total kontroll over økonomiske ressurser, holdt en tilgang til penger, eller forby ens skolegang eller sysselsetting. Rett og slett underkaste dem fullstendig til i din makt.



Psykologisk misbruk:

Forårsaker frykt ved skremsler, truende fysisk skade på seg selv, partner, barn eller partnerens familie eller venner; ødeleggelse/ skade av kjæledyr og eiendom, og tvinges til isolasjon fra familie, venner eller skole og / eller arbeid.

Vold kan skje alle. Samtlige av oss uavhengig av rase, alder, seksuell orientering, religion eller kjønn. Vold i nære relasjoner påvirker mennesker i alle sosioøkonomiske bakgrunn og utdanningsnivå.

Vold i nære relasjoner forekommer i både motsatt kjønn og samme kjønn relasjoner og kan skje med intime partnere som er gift, bor sammen, eller er bare kjærester.



Vold i nære relasjoner ikke bare påvirker de som blir misbrukt, men også har en betydelig effekt på familiemedlemmer, venner, kolleger, andre vitner, og samfunnet for øvrig. Barn som vokser opp
 og er vitne til vold, eller er dem som blir påført vold, er blant dem som er alvorlig berørt av denne forbrytelsen. 

Hyppig eksponering for vold i hjemmet ikke bare predisponerer barn til en rekke sosiale og fysiske problemer, men også lærer dem at vold er en normal livsstil - derfor øker risikoen for å bli samfunnets neste generasjon av ofre og overgripere.




Så vær så snill. Tell til ti, eller 100 om nødvendig FØR du utsetter noen for noen slags vold.

La oss alle sammen leve i et godt og trygt miljø.

Ta vare på deg selv og dine.

Ha en flott dag alle sammen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag