torsdag 19. januar 2012

Vær et medmenneske i dag. Rekk fram deg selv og vær der for en annen.




Ta bare noen minutter i dag og gjør en godhet for en annen person.
Noe godt.

Det kan være noe lite, eller starten på noe stort. Sette et smil på noens ansikt.

Vet ikke hvor du skal begynne? Her er en ekstremt ufullstendig liste, bare for å få deg til å tenke litt - Jeg er sikker på at du kan komme opp med tusenvis av grunner, eller mer hvis du tenker på det.


    Smile og være vennlig. Noen ganger kan en enkel liten ting som dette kan sette et smil og varm følelse i en annens hjerte, og gjør dagen litt bedre. De kan deretter gjøre det samme for andre.

    Ring en veldedig organisasjon og jobb på frivillig base. Du trenger ikke å gå til et suppekjøkken eller noe slikt i dag. Bare slå opp nummeret og ring for å gjøre en avtale til frivillig hjelp en gang i neste måned. Det kan være hva veldedighet du vil. Frivillig hjelp er en av de mest fantastiske tingene du kan gjøre.


    Donere noe du ikke bruker. Eller en hel boks av ting og tang du ikke bruker. Lever dem til Fretex eller andre steder de kan ha bruk for dem - andre kan bruke ditt "rot"  til god bruk.

    Lag en donasjon. Det er mange måter å donere til veldedige organisasjoner på nettet, eller i ditt nærmiljø. Stedet for å kjøpe deg en ny dings eller antrekk, bruk pengene dine på en mer positiv måte.




    Stopp opp for å hjelpe en annen. Neste gang du ser noen har behov for hjelp, stopp opp og spør hvordan du kan hjelpe. Noen ganger er alt de trenger er et lite puff i riktig retning.

    Undervise. Ta deg tid til å lære noen en ferdighet du kjenner. Dette kan være å undervisning noen til å bruke e-post, lære barnet ditt å sykle. Hvordan du fikk til å male nettopp det bilde. Noe du kan gjøre og overføre til andre.

    Trøst noen i sorg. Ofte er en klem, en hjelpsom hånd, et vennlig ord, et lyttende øre nok. Det vil garantert bli tatt meget godt imot.



    Hjelp dem. Hvis noen i sorg synes mange ganger livet å være tapt, og en vet ikke hva en skal gjøre, eller hjelpe dem å gjøre noe. Det kan være å hjelpe med gravferden, kan det være å bestille en legetime eller noe i den duren.
Ikke gjør alt selv - la dem ta stor del i prosessen også, fordi det hjelper i helbredelsesprosessen.

    Kjøpe mat til en hjemløs person. Penger er ofte en dårlig ide hvis det kommer til å bli brukt på narkotika, men kjøp et smørbrød eller chips eller noe sånt er en god gest. Vær respektfull og vennlig.

    Låne bort ditt øre. Ofte er det noen som er trist, deprimert, sint eller frustrert som trenger bare noen som vil lytte. Lufting og snakker gjennom en emisjon er en enorm hjelp.



  Hjelpe noen få aktive. En person i livet ditt som ønsker å få sunne kanskje trenger en hjelpende hånd - tilbud om å gå på tur eller kjører sammen, å delta på trim sammen. Når de kommer i gang, kan det ha dyptgripende virkninger.
   Noe små eller store hjelpe til greier som å rydde, vaske en bil, ta oppvasken eller klippe plen.

    Gi en massasje. Først når dette er hensiktsmessig selvfølgelig. Men en massasje kan gå en lang vei å gjøre noen føler seg bedre.

    Send en hyggelig e-post. Bare en rask oppmerksom fortelle noen hvor mye du setter pris på dem, eller hvor stolt du er av dem, eller bare si takk for noe de gjorde.



    Vis takknemlighet, offentlig. Skryt av noen på en blogg, foran kolleger, foran familie, eller på annen offentlig vei, er en fin måte å få dem til å føle bedre om seg selv.

    Når noen du vet er i nød, så er det noen ganger bare godt å være der for dem. Sitte sammen med dem. Snakke med dem.

    Vær tålmodig. Noen ganger kan noen ha problemer med å forstå at du mener bare godt. Lær å være tålmodig med dem.

    Tilby å være barnevakt. Noen ganger kan foreldre trenge en pause. Hvis en venn eller andre kjære i livet ditt ikke får den sjansen veldig ofte, ring dem og tilby å være barnevakt en.
 Sett opp en avtale. Det kan gjøre en stor forskjell.



    Elsk din neste. Bare å finne måter å uttrykke din kjærlighet til andre, enten det være din partner, barn, andre familiemedlem, venn, kollega, eller en fullstendig fremmed ... bare uttrykke din kjærlighet.
En klem, et vennlig ord, bruke tid, viser lite vennlighet, være vennlig ... det alle saker mer enn du vet.

Vær et medmenneske i dag. Rekk fram deg selv og vær der for en annen.


Ha en flott dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag