lørdag 28. januar 2012

Kjerringråd

Kjerringråd

Kjerring råd for litt av hvert:)



Her er er det samlet opp noen forskjellige kjerringråd, som skal hjelpe på litt av hvert i hverdagen. De er delt opp i forskjellige kategorier nedover, så det er bare å bla seg nedover til den kategorien du ønsker.

Kjerringrådene er delt opp i disse kategoriene:
-Kropp, hud og hår
-Helse og velvære
-Rengjøring
-Hobby/Oppussing

 

Kropp, hud og hår:

Tørr hud:Har du tørr hud kan du lage en blanding av kaffegrut og honning. Ta med i dusjen og maser inn blandingen på hele kroppen. Kaffegruten vil fungere som en skrubb og fjerner døde hudceller, honningen gir næring og fuktighet til huden. Huden blir silkemyk og glatt etterpå:)

Ansikts-skrubb:
Lag en jevn blanding av honning og havremel til en passende konsistens. Og så kan du skrubbe i vei. Havremel kan også byttes ut med kaffe.

Ansiktsmaske-sammentrekkende:
Skiver av sitron eller appelsin legges på huden. Appelsin skal være bra for grått, sliten eller pigmentflekket hud. Sitronen skal trekke  sammen porene og fjerne det øverste fettlaget i huden.


Tørre hender:
Fra tid til annen kan enhver oppleve å ha tørre hender.
For å få blanke og myke velstelte hender, smør inn hendene med olivenolje og sukker, og masser. Skyll deretter og vask hendene. Da skal de bli kjempe myke.


 Helse og velvære:

Hoste:
Et godt råd mot hoste er å ta 1-2 te-skjeer matolje. Man kan bruke alle slags matoljer, men olivenolje smaker best. Gjenta vær gang du får en hostekule, matoljen skal smøre halsen.


Kløe i halsen:
kløe i halsen kan være veldig irriterende, resultatet ender ofte med tørrhoste og lite nattesøvn. Bli kvitt den ved å ta en te-skje med honning og spis den. Honningen skal lindre og lege kløen ganske effektivt.


Brannsår:
Honning: Avkjøl med vann først. Når det gjelder mindre brannsår kan honning ha en legende effekt på huden. Lag et honningomslag og hold det hele på plass med et gassbind.

Brannsår:
Løk: Avkjøl med vann først. Løk har en legende og smertedempende effekt på hud som er lettere forbrent med mindre brannsår. Skjær løken i tykke skiver og legg dem på huden. Noen ganger kan det være lurt å la løken ligge på huden noen timer, hold dem på plass med gassbind.


Brannsår- munnen:
Hvis du brenner deg i munnen, kan det hjelpe å legge en tykk skive med geitost der man har brent seg. Legg på nye skiver etterhvert som de forsvinner.


Munnsår:
Munnsår som forkjølelses sår kan smøres med honning. Dette vil lindre og lege.



Rengjøring:


Bord- vannflekker:
Bord med vann eller fuktflekker som viser seg som hvite ringer, er til stor ergelse. spesielt lakkerte bord kan det vise seg å være vanskelig å få bort disse flekkene i fra. Den hvite flekken som viser seg er ofte innestengt fuktighet. Prøv å varme opp bordet/flekken forsiktig opp med en hårføner. Ikke la det bli så varmt at lakken koker, det er bare fukten som skal ut.

Hageputer- Rengjøringsmetode:

Store hageputer til stoler og benker trenger en vask innemellom. Lag vaskevann av 7 liter vann og 1/2dl salmiakk. Legg puten på et bord, og vri et lyst badehåndkle i vannet. Legg håndkleet på putene, og bank puten med teppebanker eller kost. Vri opp håndkle flere ganger og bank i vei. Gå over flekker med klut, men husk å trykk kluten mot flekken for å løsne den opp. Vask til slutt over putene med en ren klut og rent vann. Legg så til tørk.
Mat, og røyk lukt - Eddik:



Sett et glass eller en skål med eddik i stua eller på kjøkkenet, og lukten skal forsvinne ganske fort. Eddik skal hjelpe mot malingslukt også.

Lukt på toaletter eller kjeller:

For å fjerne ubehagelig lukt fra toalett eller kjeller kan du legge 8-10 nellikspiker/hel nellik på ei hylle eller pen skål. Lukt som ikke skal være der vil forsvinne ganske fort.


Rengjøring av kaffekanna: Ta et par t-skjer med bakepulver, fyll opp i vann og la stå i ti min. Og vips kannen er skinnene ren:)
Dukstivelse: Ønsker du en svak stivelse i dukene eller brikkene dine, kan du røre ut fire spiseskjeer sukker i lunket vann. Tilsett dette i siste skyllevann. Duker som har en tendens til å ligge litt i uorden på bordet, blir fastere og ligger bedre på bordet.


Hobby/oppussing:


Hold spannet fri for maling når du skal male:

Tar du aluminiumfolie rundt kanten på malingspannet når du skal male, holder du også kanten på spannet rent og fritt for maling. Du slipper problemer med lokk som sitter fast når du skal åpne spannet igjen.


Malerkoster som har stivnet:

Malekoster som har stivnet, kan man prøve å få myket opp igjen ved å legge dem i kokende eddikvann. og etterpå vaske dem i grønnsåpevann.


Maling på huden:
Høst er tid for oppussing! Har du også latt deg inspirere til å fornye hjemmet og fått malingsflekker på huden? En skånsom måte å fjerne det på er å gni flekken inn med olivenolje eller tran. Vask til slutt med såpe.

 

Noen populære kjerringråd:

Her er et utvalg av noen populære kjerringråd.
hoste
Forkjølelse svekker almenntilstanden betraktelig,
Hoste i form av både slim- og tørrhoste kan gjøre at man ikke får sove når man skal det.

Hoste


Lag deg en kopp te av krydderet Timian. To gode teskjeer får trekke i 2 dl. kokt vann i 5 min. Tilsett honning..
 
Hoste
Skjær en løk i båter og legg den i en skål med vann - dekk nesten løken med vann. Sett skålen på soverommet...



Forkjølelse

Forkjølelse
Bihulebetennelse følger ofte i kjølvannet av en forkjølelse. Da er det greit å vite at det finnes kjerringråd som er til god hjelp. Det er mulig å bli kvitt tett nese på grunn av bihulebetennelse . Masser langs nesesiden, Det skal kjennes, og er vondt, Masser mange ganger om dagen

Diare

diare
Diare og løs mage kan ødelegge en hel ferie. Et enkelt kjerringråd er å bruke noe som inneholder stivelse for å få slutt på diare-en. Denne medisinen kan også gis til barn

Vorter

vorter
Har du vorter som du vil bli kvitt? Det sies at man kan kurere vorter ved hjelp av erter. Hvorvidt det fungerer garanteres ikke.



 Fruktfluer

Fruktfluer
Har du problemer med fruktfluer der du bor? Fruktfluer er små rødbrune fluer som holder til i og rundt frukt. 
 Et glass med eplecideredikk og et par dråper med zalo oppi glasset er megaeffektivt.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag