onsdag 29. februar 2012

Er du Unik eller er du som Elefanten?




En dag spaserte jeg forbi noen enorme elefanter på et sirkus, og stoppet plutselig opp for jeg kom til å fundere meg over noe merkelig. Jeg var forvirret av at disse enorme skapningene ble holdt av bare en liten kjettingbit bundet fast til sin forfoten. Ingen kraftige kjeder, ingen bur. Bare en liten kjettingbit.

Det var tydelig at elefantene kunne når som helst bryte seg vekk fra sine kjettinger, men av en eller annen grunn, gjorde de ikke.
Det virket merkelig, og jeg ble stående lenge og studere over det faktumet at de bare sto der og ikke prøvde å stikke av engang. De dro ikke i kjettingen engang. Det var virkelig merkelig, syntes jeg.

En av elefantenes
trenerne var i nærheten, så jeg valgte å spørre ham om hvorfor disse enorme dyrene bare sto der og gjorde ingen forsøk på å komme seg unna. "Vel," svarte treneren, "når de er veldig unge og mye, mye mindre, bruker vi samme størrelse på kjettingen for å binde dem, altså i elefantungens veldige unge alder, er det nok med den lille kjettingen til å holde dem. Når de vokser opp, blir de egentlig overbevist av sitt tidligere forsøk på å rive seg løs, å tror at de ikke kan løsrives. De tror kjettingen fortsatt kan holde dem, de prøver aldri å bryte seg fri fra det. "

 

Jeg ble skikkelig
overrasket. Disse dyrene kunne når som helst bryte seg fri fra sine lås/ kjettingbiter, men fordi de trodde de ikke kunne, ble de sittende fast akkurat der de var.

I likhet med
elefantene, hvor mange av oss går gjennom livet hengende på en tro på at vi ikke kan gjøre noe, bare fordi vi ikke klarte det en gang før i tiden?

Motgang
er en del av læringen, vi skal og må aldri gi opp kampen i livet.

Tenk hvilken bemerkelsesverdig, fullstendige ulike alle vi mennesker er. Og hvor mirakuløst det er å være deg! Av alle menneskene som har kommet og gått på jorden, siden begynnelsen av tid, er ikke én av dem er som deg! 
Ingen er som nettopp DEG.

Ingen som noensinne har levd, eller har hatt en kombinasjon av evner, talenter, utseende, venner, bekjente, byrder, sorger og muligheter, er som deg. Forstår du dette??
 


Ingen har hatt hår som vokser akkurat slik ditt gjør. Ingens fingeravtrykk er som ditt. Ingen har den samme kombinasjonen av hemmeligheter eller vitser. For ikke å snakke om
  familie og alle uttrykkene som du kjenner.

De få menneskene som kanskje ler av alle de samme tingene du gjør, nyser i alle fall ikke slik du gjør. Ingen ber på nøyaktig samme måte som deg. Ingen blir elsket av den samme kombinasjonen av mennesker som elsker deg - ingen!

 

 DU ER HELT UNIK!

Nyt unikheten. Du trenger ikke å late som for å virke mer som noen andre. Du var ikke ment å være som noen andre. Du trenger ikke å lyve for å skjule de delene av deg som du ikke liker.


Du var ment å være annerledes. Aldri noensinne i hele universets historien vil de samme tingene, tankene, sjelen og ditt eksistens bli lik noen andres i hele verden. Tenk deg det du.


Hvis du ikke fantes, ville det være et hull i skaperverket, et gap i historien, noe som mangler i planen for menneskeheten.
 


Skatten din. Du er skatten og er en unikhet. Det er en gave gitt bare til deg. Nyt den og dele den!


Ingen kan nå ut til andre på samme måte som du kan. Ingen kan snakke dine ord. Ingen kan formidle dine betydninger. Ingen kan trøste med din form for komfort. Ingen kan ta din type forståelse til en annen person.



Ingen kan være glad og munter som deg. Ingen kan smile ditt smil. Ingen andre kan bringe hele unike effekten av deg og gjøre det om til et annet menneske.


Del din unikhet. La det være gratis. La det strømme ut blant familie og venner og folk du møter, uansett hvor du er. At gaven selv fikk deg til å nyte og dele.

Gi deg selv bort!

Se det! Motta det! La det kile deg! La det informere deg og dytte deg og inspirere deg!

Ikke vær elefanten som står fastbundet og tror den MÅ stå der.
Riv deg løs for.............

DU ER UNIK! OG FRI !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag