FUDGE
Ingredienser
350 g fløte
325 g sukker
(Sukrin for oss uten karbo)
325 g lys sirup
( sløyfes for dem uten karbo)
250 g mørk sjokolade
(ca 60 % kakao)
50 g smeltet
smør
500 g valnøttkjerner
Fremgangsmåte
Rist valnøtter lett i ovn, ca. 10 minutter på 170
°C.
Hakk opp sjokolade og smør i små (ca. 1 cm) biter.
I en stor kjele, kok opp fløte, sukker og sirup til 116 °C (bruk helst et sukkertermometer).
Rør inn sjokolade og smør til blandingen er glatt. Bland inn valnøtter og hell massen i en metallform med bakepapir i bunnen.
Når fudgen har kjølt seg ned til rom temperatur kuttes den med skarp kniv.
Hakk opp sjokolade og smør i små (ca. 1 cm) biter.
I en stor kjele, kok opp fløte, sukker og sirup til 116 °C (bruk helst et sukkertermometer).
Rør inn sjokolade og smør til blandingen er glatt. Bland inn valnøtter og hell massen i en metallform med bakepapir i bunnen.
Når fudgen har kjølt seg ned til rom temperatur kuttes den med skarp kniv.
PEPPERKAKER
Ingredienser
250 g smør eller
margarin
2 dl sirup, gjerne
mørk
4 dl sukker
( sukrin for oss uten karbo)
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1 ts malt
ingefær
1 ts malt
nellik
0,5 ts pepper
2 dl vann
1 ts bakepulver
13 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Det er en fordel om deigen får ligge i kjøleskapet
minst 1 døgn før den kjevles ut, best er den hvis den får ligge kaldt i 2-3
dager.
Smelt smør og sirup i en kasserolle. Ha sukker og krydder i en arbeidsbolle og hell over den smør og sirupblandingen. Rør til sukkeret er oppløst. Tilsett vann og rør godt sammen før hvetemel og bakepulver arbeides inn. Deigen kan virke litt løs, men husk at den skal ligge kaldt i minst 1 døgn før den kan brukes. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet.
Når deigen skal brukes, kna den myk, ikke tilsett mer mel enn nødvendig. For mye mel kan gjøre kakene harde.
Kjevle ut deigen og skjær/stikk ut ønskede former eller figurer.
Legg figurene på bakepapirkledt stekebrett og stek ved 175 °C i 6 -10 min på miderste rille, avhengig av tykkelse.
"Sukkerlim" til pepperkakehus:
Smelt ca 3 dl sukker i en stekepanne og la det koke til det blir brunt. Dypp sidene som skal limes sammen i det smeltede sukkeret og lim sammen.
Glasur:
Pepperkakehuset kan settes sammen med melisglasur, som også brukes til å pynte huset med.
Lag glasur av eggehvite og melis, glasuren må være ganske fast, men ikke fastere enn at den kan trykkes ut gjennom en liten åpning i snippen på en liten frysepose eller et kremmerhus laget av matpapir.
Smelt smør og sirup i en kasserolle. Ha sukker og krydder i en arbeidsbolle og hell over den smør og sirupblandingen. Rør til sukkeret er oppløst. Tilsett vann og rør godt sammen før hvetemel og bakepulver arbeides inn. Deigen kan virke litt løs, men husk at den skal ligge kaldt i minst 1 døgn før den kan brukes. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet.
Når deigen skal brukes, kna den myk, ikke tilsett mer mel enn nødvendig. For mye mel kan gjøre kakene harde.
Kjevle ut deigen og skjær/stikk ut ønskede former eller figurer.
Legg figurene på bakepapirkledt stekebrett og stek ved 175 °C i 6 -10 min på miderste rille, avhengig av tykkelse.
"Sukkerlim" til pepperkakehus:
Smelt ca 3 dl sukker i en stekepanne og la det koke til det blir brunt. Dypp sidene som skal limes sammen i det smeltede sukkeret og lim sammen.
Glasur:
Pepperkakehuset kan settes sammen med melisglasur, som også brukes til å pynte huset med.
Lag glasur av eggehvite og melis, glasuren må være ganske fast, men ikke fastere enn at den kan trykkes ut gjennom en liten åpning i snippen på en liten frysepose eller et kremmerhus laget av matpapir.
KOKOSMAKRONER
Ingredienser
4 stk eggehvite
200 g kokosmasse
200 g sukker
( Sukrin for oss uten karbo. Det bruker jeg)
GLASUR
100 g mørk sjokolade
(ev. sjokolade uten melk)
Fremgangsmåte
Bland alt i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under
omrøring til en seig deig i 6-8 min, den skal ikke koke!
Bruk to teskjeer og sett "topper" på bakepapirkledt stekebrett og stek midt i stekeovn på 200 ºC i 10-15 min. Avkjøl på rist.
Glasur: Brekk sjokoladen i biter, legg i en liten bolle og plasser den i en liten kasserolle med vann. Sett på plate og varm opp. Ikke rør i sjokoladen før all sjokoladen er blitt myk.
Dypp de stekte kokosmakronene i den smeltede sjokoladen. Sett på rist til avkjøling.
Oppbevar i tett boks ved 10-12ºC.
Bruk to teskjeer og sett "topper" på bakepapirkledt stekebrett og stek midt i stekeovn på 200 ºC i 10-15 min. Avkjøl på rist.
Glasur: Brekk sjokoladen i biter, legg i en liten bolle og plasser den i en liten kasserolle med vann. Sett på plate og varm opp. Ikke rør i sjokoladen før all sjokoladen er blitt myk.
Dypp de stekte kokosmakronene i den smeltede sjokoladen. Sett på rist til avkjøling.
Oppbevar i tett boks ved 10-12ºC.
KRANSEKAKER
Ingredienser
500 g mandler
500 g melis ( Sukrinmelis bruker jeg)
2 ss tragant
3 pl gelatin
2 ss glukose
1 dl vann
SJOKOLADETREKK
0,5 pl kokesjokolade (husk uten melk hvis dette er til en melkeallergiker)
2 ss soyamelk eller melk
500 g melis ( Sukrinmelis bruker jeg)
2 ss tragant
3 pl gelatin
2 ss glukose
1 dl vann
SJOKOLADETREKK
0,5 pl kokesjokolade (husk uten melk hvis dette er til en melkeallergiker)
2 ss soyamelk eller melk
Fremgangsmåte
Mandler kan erstattes av solsikkekjerner
1. Mal mandlene/kjernene.
2. Tilsett melisen og traganten.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 15 min.
4. Kok opp ca 2 dl vann.
5. Vri opp gelatinplatene og la de smelte i vannet. Skal ikke koke.
6. Tilsett 2 ss glukose.
7. Bland alt godt sammen.
8. Del deigen opp i emner og trill til pølser, ca 6-7 cm.
9. Stek kransekakestengene i ca 15 minutter på 200 grader.
Kransekakestengene holder et par dager i kjøleskap, men kan gjerne fryses.
Forslag på sjokoladeglasur:
1. Smelt sjokoladen sammen med soyamelk/melk.
2. Dypp hver side av kransekakestengene godt ned i sjokoladen og legg de på et bakepapir til sjokoladen stivner.
1. Mal mandlene/kjernene.
2. Tilsett melisen og traganten.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 15 min.
4. Kok opp ca 2 dl vann.
5. Vri opp gelatinplatene og la de smelte i vannet. Skal ikke koke.
6. Tilsett 2 ss glukose.
7. Bland alt godt sammen.
8. Del deigen opp i emner og trill til pølser, ca 6-7 cm.
9. Stek kransekakestengene i ca 15 minutter på 200 grader.
Kransekakestengene holder et par dager i kjøleskap, men kan gjerne fryses.
Forslag på sjokoladeglasur:
1. Smelt sjokoladen sammen med soyamelk/melk.
2. Dypp hver side av kransekakestengene godt ned i sjokoladen og legg de på et bakepapir til sjokoladen stivner.
PEPPERNØTTER
Ingredienser
250 gram sirup
750 gram sukker
1 dl fløte
1 dråpe rosenolje ( kan sløyfes)
500 gram smør
180 gram mandler (skoldet og hakket)
1250 gram hvetemel
4 ts kanel
2 ts kardemomme
750 gram sukker
1 dl fløte
1 dråpe rosenolje ( kan sløyfes)
500 gram smør
180 gram mandler (skoldet og hakket)
1250 gram hvetemel
4 ts kanel
2 ts kardemomme
Fremgangsmåte
OBS: Oppskriften gir godt 3 kg med deig, noe som passet godt da vi VAR alle under samme tak. Jeg lager bare 1/4 deig nå. ( del oppskrifte i 4)
Smøret smeltes og røres sammen med sukkeret. Så røres fløten i,
sirup. Deretter de hakkede mandlene og rosenolje.
(Rosenolje i sukkebit knuses først.) Mel og krydder blandes og siktes
i. Arbeides sammen til en smidig deig og kan ligge i kjøleskap for hviling i et
døgn.
Deigen rulles ut til lange pølser og skjæres i små stykker som
klemmes flate og stekes på plate. Stekes ved 200C til de er lys brune.
Chocolate Chip Cookies (cirka 30 stk)
Ingredienser
400 g mel
400 g mel
2 ts. natron
1 ts. salt300 g smør
200 g sukker
230 g brunt sukker
2 store egg ( romtemp)
200 g mørk eller hvite sjokolade knapper
100-150 g valnøtter/ pecan nøtter
2 ts. vanilje extract
Fremgangsmåte
1. Rør smør og sukker hvitt, og bland inn eggene ett for ett. Bland inn de tørre ingrediensene.
Bruk mykt smør, like mykt som konsistensen av majones.
2. Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene vil flyte ut under steking.
3. Stek ved 180 C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet og flytte dem over på rist.
Oppbevar kjeksene mørkt og tørt.
2. Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene vil flyte ut under steking.
3. Stek ved 180 C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet og flytte dem over på rist.
Oppbevar kjeksene mørkt og tørt.
PEPPERMYNTEKULER
Ingredienser
2 små eggehviter.
500 gram melis.
4 dråper peppermynteolje.
Konditorfarge.
Peppermynteoljen fås kjøpt på apoteket, (be om den til
mat/baking)
Fremgangsmåte
*Hvis du bruker konditorfarge i må du ha litt mindre
eggehvite, ellers blir deigen
klissete og sitter fast.
Rull ut kuler, fletter eller hva du vil, å la de tørke over
natten før du legger de sammen
i pose,glass,esker eller hva du vil oppbevare dem i.
After Eight brownies: cirka 20 stk
Av: Passion4baking.com
De er bare himmelske
- 230 g smør
- 230 g mørk sjokolade
- 130 g mel
- 500 g sukker
- 2 ts. vanilje extract
- 4 egg
- After Eight mintsjokolade
Smelt smør sammen med sjokolade i en kjele på svak varme.
Rør godt til alt er helt smeltet.
Fjern bollen fra varmen og tilsett sukker. Rør godt.
Tilsett vanilje extract for å få en rik vanilje smak, eller bruk vanlig vaniljesukker.
Tilsett eggene, men ta ett egg om gangen under tiden du visper( Ca. 30 sekunder mellom hvert egg).
Ikke overvisp!
Tilsett vanilje extract for å få en rik vanilje smak, eller bruk vanlig vaniljesukker.
Tilsett eggene, men ta ett egg om gangen under tiden du visper( Ca. 30 sekunder mellom hvert egg).
Ikke overvisp!
Bland i mel og rør det lett sammen.
Røra er nå ferdig til å fylles i kakeformen!
Hell halvparten av deigen i en smurt form eller form dekket med bakepapir.
Legg så sjokoladen (After eight) over kakerøra.
Så helles resten av kakedeigen over.
Stek kaken midt i ovnen på 160C, i cirka 25 minutter.
Kaken kan heller være litt fuktig og ikke helt gjennomstekt når du tar den ut av ovnen.
Da blir den litt seig og smaker best.
Brownies med After Eight blir best om du lar dem være i fryseren rett etter steking i minst 20 minutter.
De egner seg også bra til å fryses ned.
Røra er nå ferdig til å fylles i kakeformen!
Hell halvparten av deigen i en smurt form eller form dekket med bakepapir.
Legg så sjokoladen (After eight) over kakerøra.
Så helles resten av kakedeigen over.
Stek kaken midt i ovnen på 160C, i cirka 25 minutter.
Kaken kan heller være litt fuktig og ikke helt gjennomstekt når du tar den ut av ovnen.
Da blir den litt seig og smaker best.
Brownies med After Eight blir best om du lar dem være i fryseren rett etter steking i minst 20 minutter.
De egner seg også bra til å fryses ned.
Cola-pinner
Ingredienser
400g Smør
400g Sukker
600g Hvetemel
1ts Natron
2ts Bakepulver
2ss Sirup (kan bruke 2-4 ss hvis deigen blir for smuldrete)
2ss Vaniliesukker
400g Sukker
600g Hvetemel
1ts Natron
2ts Bakepulver
2ss Sirup (kan bruke 2-4 ss hvis deigen blir for smuldrete)
2ss Vaniliesukker
Tilberedning
Smør og sukker røres hvitt
Resten av ingrediensene røres også inn..
Resten av ingrediensene røres også inn..
Deigen rulles til pølser som kjevles på platen til ca 10 cm bredde
Stekes på 180grader i ca 15 min eller til dem har fått en fin brunfarge
Når du nå tar kakene ut av ovnen skjærer du dem på tvers til ca 3cm brede pinner med en gang føre dem stivner! Veldig fint å bruke pizzaskjærer
"Delfia"kake laga på SMØR
Ingredienser
150 g TineSmør
300 g mørk eller lys sjokolade fra Valor eller Cavalier (sjøl går jeg nok for en blanding av 70% og den med knuste kaffebønner i)
30g Sukrin og 3 g Splenda (Ziggy har lært meg at de slår ihjel bismaken på hverandre)
2 eggeplommer
Grovt hakka kransekakestenger, valnøtter eller noe annet "lovlig" med tyggemotstand.
Slik gjør du
Smelt smøret i en kjele. Ta den av varmen. Bryt sjokoladen i biter og legg den i smøret til det smelter.
Rør sammen Sukrin, Splenda og eggeplommer. Rør blandingen i den lunkne sjokoladen.
Kle en avlang form, ca. 11/2 liter, med plastfolie. Smør ut et lag sjokoladerøre i formen, legg på kransekake og legg sjokoladerøre og det lagvis. Hvis ønskelig, kan du drysse litt hakkede nøtter eller sukkerfri sjokolade mellom lagene også. Avslutt med sjokoladerøre.
Flere av bildene er lånt på google, Takk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Håper dere legger igjen en kommentar. Ha en flott dag